Kardemummakaka
100 g mjölkfritt margarin
1,5 dl växtmjölk
2,5 dl socker
0,75 dl växtgrädde
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk ingefärapulver
Pärlsocker (garnering)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda sedan i mjölken.
3. Vispa kraftigt ihop socker och grädde. Tillsätt mjölk- och margarinblandningen.
4. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor separat. Rör sedan ned de torra ingredienserna i vätskan. Blanda noga.
5. Smörj en form med mjölkfritt margarin och ströa den (jag använde kokos).
6. Häll smeten i formen, strö över pärlsocker och ev lite kardemumma. Grädda längst ner i ugnen i 45 minuter.
Fotnot: Jag använde havregrädde (Oatlys iMat) och naturell sojamjölk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar