Sötsyrlig böngryta
2-3 morötter
1 liten squash, 250 g
1 msk olivolja
2 dl vatten + ½ buljongtärning
1 ½ dl havregrädde
½ dl hackad persilja (fryst eller färsk)
1 burk vita bönor i tomatsås, 400 g
1 dl marinerade vitlöksklyftor
1 msk vinäger
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
4 droppar tabasco
1. Skala och skiva morötterna. Skala och skär löken i klyftor. Skiva squashen.
2. Fräs grönsakerna hastigt i olja. Tillsätt buljong och grädde. Sjud under lock 10 min tills grönsakerna mjuknat.
3. Tillsätt persilja, bönor och vitlökar i bitar. Koka upp grytan på nytt.
4. Smaka av med vinäger, salt, peppar och tabasco.
Servera med kokt ris eller pressad potatis.
-
Grundrecept från:
Gott och grönt - ur Allt om mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar